Salată de „boeuf ” de post

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
500 g morcovi carote
2 cepe roșii
1 țelină mare
200 g păstârnac
200 g pătrunjel
500 g cartofi roșii
5 castraveți murați
250 g fasole albă
1 lămâie
sare
muștar
ulei

Preparare
Zarzavatul se pune la fiert cu fasolea albă.  Apoi se taie zarzavaturile cubuțele (mai puțin ceapa). Se dă fasolea prin mașina de tocat, se adaugă ceapa, apoi se freacă cu muștar și ulei până se obține o maioneză. Se adaugă zeamă de lămâie.
Se amestecă maioneza cu zarzavatul, se pun și castraveții tăiați cubulețe și se potrivește de sare.
Salata se pune pe un platou, se ornează cu gogoșari, măsline și verdeață.
Ioana Preda, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *