Salată de cartofi cu dressing de smântână

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 1 lingură muștar
  • 1-2 linguri oțet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 g smântână
  • 1 salată verde
  • 2 roșii mici
  • 2 ouă
  • 10-15 măsline
  • 1 gogoșar
  • sare
 
Preparare
1.Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă, timp de 20 de minute, în apă ușor sărată. Îi scurgi, iar când s-au mai răcorit, îi decojești și îi tai în rondele groase de 1 cm. 
2.Amesteci muștarul cu oțetul, uleiul, smântâna și sare după gust. Stropești cartofii cu acest amestec și îi lași la frigider pentru 2 ore.
3.Înainte de a servi preparatul, speli salata frunză cu frunză și le lași să se scurgă. Fierbi ouăle tari. Speli gogoșarul și roșiile. Tai roșiile în felii, gogoșarul în fâșii, iar ouăle, în prealabil curățate de coajă, în rondele sau sferturi. 
4.Decorezi salatiera cu frunze de salată verde, așezi cartofii și decorezi cu ingredientele rămase. 
 
Maria Buruiană, Iași
 
5 porții
2 h 35 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *