Salată de cartofi cu mazăre

Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 300 g mazăre fină din conservă
  • 2 dovlecei 
  • 1 ceapă
  • 100 g măsline 
  • 500 g roșii
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri oțet de 9º
  • 30 g capere 
  • 8 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat
 
Preparare
1. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute, fără să-i cureți de coajă. Când sunt fierți, îi cureți și îi decojești.
2. Toci fin caperele. Faci un dressing din ulei, oțet, zeamă de lămâie, pasta de capere, sare și piper după gust. Cureți ceapa și dovleceii. Toci mărunt ceapa. Tai dovleceii în bastonașe și îi fierbi aproximativ 2 minute, în apă sărată. Încorporezi în sos ceapa și dovleceii fierți și bine scurși.
3. Cureți măslinele de sâmburi și le tai în felioare.  Pui într-un castron cubulețele de cartofi reci, roșiile tăiate în felii și mazărea, în prealabil scursă în strecurătoare și spălată. Amesteci ușor legumele și le stropești cu sosul.
 
Marioara Popescu, București
 
7 porții
30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *