Salată de cartofi cu pește afumat

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
5-6 cartofi
3 pești afumați
1 ceapă uscată sau 1 legătură ceapă verde
1 măr mijlociu
200 g smântână
50 ml vin alb
3 linguri oțet de mere
3 linguri ulei
piper
sare

Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă timp de 20 de minute, în apă ușor sărată. Îi scurgi și îi cureți de coajă când s-au mai răcit, apoi îi tai în rondele groase și îi stropești cu vin și oțet de mere.
2. Cureți și speli ceapa. Tai ceapa în rondele, iar mărul în sferturi, apoi îi îndepărtezi semințele. Speli peștii, îi usuci cu un șervet și îi tai în bucăți.
3. Faci un sos din 2 linguri oțet, 2-3 linguri ulei, smântână, sare și piper după gust. Amesteci ușor toate ingredientele și torni sosul peste ele.

8 porții
30 min

Sfatul meu: Dacă îți place hreanul, adaugă în sos și 1-2 linguri de hrean ras.

Victorița Diaconescu, Craiova



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *