Salată de cartofi cu țelină și mere

Salata italiana IMG_7589_Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 500 g mere
  • 400 g țelină
  • 250 g maioneză
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă, în apă cu sare, timp de 20 de minute. Scurgi apa în care au fiert cartofii și îi lași la răcit timp de 5 minute.
2. Cureți țelina și merele și le tai în formă de bastonașe subțiri sau le dai pe răzătoarea mare.
3. Cureți cartofii de coajă și îi tai în rondele subțiri, apoi amesteci ușor cu merele, țelina, maioneza, sarea și piperul.

Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea

Sfatul nostru
Taie merele și țelina în bastonașe în timp ce fierb cartofii și stropește-le imediat cu zeamă de lămâie, ca să nu își schimbe culoarea. Pentru un aspect mai plăcut, adaugă un gogoșar tăiat mărunt și câteva fire de mărar fin tocate.

4 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *