Salată de cartofi și kaizer afumat

Salata calda de cartofi_MG_0658_Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 150 g kaizer afumat
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri oțet
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 vârf de cuțit tarhon uscat
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper

Preparare
1. Într-o cratiță cu 500 ml apă ușor sărată, fierbi cartofii în coajă, timp de 20 de minute. În timp ce fierb cartofii, tai kaizerul în fâșii lungi, pe care le frigi în tigaie. Cureți usturoiul și ceapa și le toci mărunt.
2. Scurgi cartofii fierți și îi cureți de coajă cât sunt încă fierbinți, apoi îi tai în felii subțiri. Într-un bol, amesteci ușor cartofii cu uleiul, kaizerul, ceapa, usturoiul, tarhonul, sare și piper după gust. Presari deasupra mărar tocat mărunt.

Gabriela Constantinov, București

Sfaturile mele
Este de preferat să consumi salata caldă, iar dacă nu ai kaizer, înlocuiește-l cu slănină afumată. Un gogoșar murat tăiat în cubulețe dă aspect mai apetisant.

2 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *