Salată de ciuperci cu sos de mere

Salata de sos cu mere_MG_7171Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 250 g ciuperci întregi din conservă
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri jeleu de mere
  • 4 morcovi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri oțet de mere și miere
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli și scurgi ciupercile din conservă. Amesteci zeama de
lămâie cu jeleul de mere. Torni amestecul peste ciuperci și le lași să se marineze, în frigider, timp de 30 de minute.
2. Între timp, cureți salata și o speli frunză cu frunză, apoi o rupi în bucăți mai mici. Cureți și speli morcovii și ceapa și le tai rondele. Într-un castron pui legumele și salata verde, adaugi ciupercile împreună cu sosul în care au stat la marinat, uleiul, oțetul, sare și piper după gust și amesteci ușor.
Servești salata imediat și, dacă dorești, o poți presăra cu
puțină verdeață tocată.

Leontina Madincea, Timișoara, jud. Timiș

5 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *