Salată de ciuperci

Salata de ciuperci si maioneza_MG_0452

Ingrediente
600 g ciuperci
5-6 linguri maioneză
1 lămâie
2 căței de usturoi
100 g măsline
piper
sare

Preparare
1. Cureți și speli ciupercile în câteva ape. Le pui la fiert în apă clocotită. Ca să nu se înnegrească ciupercile, torni în apa pentru fiert zeama de la ½ lămâie sau adaugi un vârf de cuțit sare de lămâie. Scurgi ciupercile, iar când se răcesc, le tai în felii subțiri.
2. Cureți și zdrobești usturoiul. Tai măslinele în fâșii, curățându-le, în același timp, de sâmburi. Amesteci feliile de ciuperci cu maioneza, usturoiul, piper și sare după gust. 3. Pui salata în castronele și o decorezi cu felioare de lămâie.

Maria Cristina Nimară, Târgu Jiu, jud. Gorj

4 porții
30 min

Sfatul nostru
Așază salata într-un bol tapetat cu foi de salată verde și decoreaz-o cu fâșii de ardei capia sau ardei grași divers colorați.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *