Salată de conopidă crudă

Salata de conopida cruda_IMG_6925

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 ou
  • 300 ml ulei
  • 150 g iaurt
  • 1 lămâie
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli conopida, o cureți de frunzulițe și o dai pe răzătoarea mare. Din ou, ulei și lămâie prepari maioneza cu ajutorul robotului de bucătărie sau a mixerului de mare viteză. Cureți usturoiul și îl zdrobești cu puțină sare. Încorporezi usturoiul și iaurtul în maioneză, apoi adaugi sare și piper după gust.
2. Torni sosul peste conopidă, amesteci ușor și ornezi
cu frunze de pătrunjel.

Gina Hendre, Baia Mare

7 porții

25 min
Sfaturile noastre!
Ai grijă să folosești numai ouă proaspete, procurate din surse sigure! Maioneza cu ou crud întreg nu îți iese decât dacă folosești o ustensilă electrică de bucătărie, la viteză mare. Adaugă în maioneză și 2 linguri de muștar. Dacă ornezi salata și cu rondele de ardei roșu, va avea un aspect mai apetisant.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *