Salată de conopidă

Ingrediente
  • 1 conopidă mijlocie (800 g)
  • 100 g rondele de măsline  
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie mare
  • 2 linguri muștar
  • sare
 
Preparare
1.Desfaci conopida în buchețele, pe care le fierbi timp de 10 minute, în apă clocotită cu puțină sare, după care le scurgi. 
2.Cureți ceapa și usturoiul. Tai mărunt ceapa, iar usturoiul îl pisezi. Din ulei, zeama de lămâie și muștar, faci un sos vinegretă, pe care îl sărezi după gust. 
3.Pui într-un castron conopida, ceapa și usturoiul, le stropești cu sos și amesteci ușor, folosind două furculițe. Ornezi salata cu rondele de măsline. 
 
Loredana Burbulea, Bacău
 
4 porții
20 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *