Salată de crudități și avocado

Ingrediente
  • 2 avocado
  • 1 varză mică
  • 1 țelină mijlocie
  • 1 măr verde mare
  • 100 g feta
  • 2 roșii
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare
 
Preparare
1. Tai fructele de avocado în jumătăți, pe lungime. Îndepărtezi cu grijă sâmburii și pulpa. Obții patru cupe. Ca să nu oxideze, le stropești cu zeamă de lămâie.
2. Tai varza fideluță și o freci cu puțină sare. Cureți mărul și țelina și le dai pe răzătoarea mare. Le stropești de asemenea cu zeamă de lămâie. 
3. Amesteci într-un castron varza, țelina, mărul, pulpa de avocado mărunțită și brânza tăiată cubulețe. Torni uleiul de măsline și zeamă de lămâie și sărezi după gust. 
4. Servești salata în cupele de avocado, care nu sunt comestibile. O decorezi cu frunze de pătrunjel și felii de roșii.
 
Marilena Ionică, Ludești, jud. Dâmbovița
 
4 porții
20 min
 
Știai că…
…în prezența acizilor grași din avocado, se absorbe din celelalte legume de patru ori mai mult licopen, de 7 ori mai multă luteină și de 18 ori mai mult betacaroten decât dacă legumele ar fi consumate cu un dressing obișnuit? 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *