Salată de dovlecei

Salata cu dovlecei_MG_7484

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță condimente pentru salată
  • 3 linguri ulei (de preferință de măsline)
Preparare
1. Cureți de coajă dovleceii și îi tai cubulețe sau fâșii. Stropești dovleceii cu zeama de lămâie și îi presari cu condimentele pentru salată. Cureți de semințe și cotoare ardeii și îi tai în fâșii subțiri, iar verdeața o toci mărunt.
2. Prepari un sos din smântână, ulei, muștar și miere. Amesteci ușor legumele și verdeața cu sosul pregătit.
Păuna Ciobanu, Roman
4 porții
15 min
Pentru sosul acestei salate, îți oferim o alternativă:
Sos cu usturoi și ceapă 
Ingrediente
  • 50 ml apă plată
  • 100 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 1 lingură miere
  • 1/2 linguriță maghiran
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură ceapă verde sau 1 ceapă uscată mare
  • sare
Preparare
Cureți usturoiul și ceapa. Speli pătrunjelul. Zdrobești usturoiul. Tai mărunt ceapa și pătrunjelul. Amesteci apa cu uleiul, zeama de lămâie, mierea și sare după gust. Le torni peste legume și verdeață, presari maghiranul și omogenizezi sosul. Este bun și la o salată de castraveți proaspeți sau la salata de varză albă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *