Salată de fructe cu croisante și cremă caramel

Ingrediente

  • 1 pachet (400 g) foitaj din comerț
  • făină pentru planșetă
  • 1 ou
  • 1 lingură unt pentru formă
  • 300 g zahăr
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 250 g prune
  • ½ pepene galben
  • 250 g piersici
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată

Preparare
1. Dezgheți foitajul la temperatura camerei, îl așezi pe planșeta presărată cu făină și îl tai în triunghiuri lungi cu baza mică. Rulezi triunghiurile de la bază spre vârf. Le așezi într-o tavă unsă cu unt, le ungi cu oul bătut și le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 5 minute la foc iute, apoi 10-15 minute la foc mijlociu, până se rumenesc. Le scoți din tavă, le lași să se răcească și le tai în jumătăți.
2. Speli prunele și piersicile și le cureți de sâmburi. Cureți pepenele de coajă și semințe. Tai fructele în cubulețe, le amesteci într-un castron cu zahărul vanilat, lichiorul de cafea și esența de vanilie, le acoperi și le dai la frigider pentru 30 de minute.
3. Topești într-o cratiță zahărul tos, adaugi două linguri de miere și stingi cu 100 ml apă. Lași sosul caramel să fiarbă până devine omogen, apoi stingi focul, îl lași la răcit și îl amesteci cu scorțișoara și 100 ml frișcă lichidă.
4. Bați frișca rămasă. Așezi în farfurii salata de fructe și jumătățile de croisante. Torni sosul caramel peste fructe și croisante și le decorezi cu frișcă.

Sfatul meu: Decorează desertul și cu fistic prăjit.

Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara

20 bucăți
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *