Salată de legume cu pește

Salata de peste cu maioneza_MG_7815

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 500 g ceapă (de preferință roşie)
  • 3 morcovi
  • 3 castraveţi muraţi,
  • 2-3 gogoşari în oţet
  • 100 g măsline rondele
  • 1 lingură muştar
  • 2 gălbenușuri
  • 100 ml oţet
  • 150 ml ulei
  • 1 kg peşte sărat sau afumat
  • câteva frunze de verdeață
  • sare
  • piper
 
Preparare
1. Cureți castraveții de coajă, iar gogoșarii de cotoare și
semințe și îi tai cubulețe.
2. Cureți peştele de pieliţe şi oase și îl tai în bucăţi, iar
dacă este cazul îl pui la desărat. 
3. Prepari maioneza din gălbenușuri, ulei și muștar. O sărezi și condimentezi după gust și o diluezi cu oțetul rămas. 
4. Cureți și speli morcovii și ceapa. Dai morcovii pe răzătoarea mare, iar ceapa o tai solzișori și o freci cu sare. 
5. Amesteci peștele și legumele proaspete și conservate cu sosul de maioneză. 
Așezi salata pe un platou sau într-un bol mare și o decorezi cu frunze de verdeață proaspătă.
 
Paula Cândea, București
 
12 porții
30 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *