Salată de legume marinate

Foto Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:
1,5 kg gogoşari
500 g ceapă roşie
1,5 kg varză albă
1 kg castraveţi
400 ml oţet
400 g zahăr
1 lingură boabe de muştar
3 linguri sare grunjoasă
câteva rămurele de cimbru
3-4 foi de dafin

Cum procedezi:
1. Alegi varză mică, pe care o cureți de foile exterioare și cotoare și o tai în 6-8 bucăți. Cureți ceapa și gogoșarii spălați și scurși în prealabil. Tai castraveții și ceapa rondele, iar gogoșarii în felii. Presari sare peste legume, le amesteci ușor și le pui în borcane împreună cu boabele de muștar și rămurelele de cimbru.
2. Între timp, fierbi oțetul cu zahărul și foile de dafin. Torni lichidul peste legumele din borcane și le lași timp de câteva ore. Scoți aerul din borcane, completezi, dacă este cazul, cu lichid, apoi închizi borcanele ermetic și le păstrezi într-un loc uscat şi răcoros.
3. Iarna, scurgi legumele marinate și, dacă dorești, le amesteci cu puțin ulei și servești salata la fripturi, iahnie de fasole sau alte mâncăruri.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *