Salată de legume și fructe

Salata exotica_MG_7797 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1/2 țelină (200 g)
  • 2 morcovi
  • 2 mere
  • 2 banane mici
  • 1 mandarină
  • 250 g smântână
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1/2 lămâie
  • 100 g iaurt
  • 50 g nucă
  • 100 g caș
  • câteva frunze de țelină
  • sare
  • piper

Preparare
1. Într-un castron pregătești un sos din smântână, muștar, zeama de lămâie, iaurtul, sare și piper după gust.
2. Cureți țelina și morcovii, le speli, le dai pe răzătoarea mare și le amesteci imediat cu sosul.
Tai cașul în cubulețe. Cureți fructele de coajă, iar acolo unde este cazul și de semințe. Tai bananele rondele, iar feliile de mandarină și merele în cubulețe.
3. Amesteci cu grijă fructele, nuca măcinată și cașul, cu sosul și legumele. Sărezi și condimentezi salata după gust, apoi o dai la rece. După 1 oră, o repartizezi în boluri, o decorezi cu frunze de țelină și o servești la masă.
Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea

8 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *