Salată de linte

Salata de linte cu carnati polonezi_MG_8781

Ingrediente
500 g linte verde
2 căței de usturoi
2 morcovi
200 g parizer sau cârnați
2 castraveți murați
1 ceapă
100 g muștar
100 ml sos vinegretă (ulei, oțet și condimente)
1 legătură pătrunjel
piper
sare

Preparare
1. Lași lintea să se înmoaie în apă rece, în frigider, de seara până dimineața. A doua zi, schimbi apa și fierbi lintea pentru 40 de minute. Cureți morcovii și usturoiul și le adaugi la fiert pentru 10 minute.
2. Tai parizerul în felii, apoi în bucăți mai mici. Dacă folosești cârnați, îi tai în rondele pe care le frigi puțin, fără a folosi ulei.
3. Scurgi legumele fierte. Tai castraveții și morcovii în rondele, iar ceapa și pătrunjelul mărunt.
4. Pui într-un castron toate ingredientele pentru salată și le amesteci ușor, folosind două furculițe.

Cornelia Bacoșcă, Săbăoani, jud. Neamț

5 porții
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *