Salată de năut cu chimen și coriandru

Salata de naut cu chimen_IMG_9356

Ingrediente
600 g boabe de năut
1 cățel de usturoi
câte 1 lingură zeamă de lămâie şi oțet de mere
1 rădăcină de ghimber cât o nucă
1 lingurită chimen
1 legătură ceapă verde
1 ardei gras roșu
1 legătură pătrunjel
30 ml ulei de măsline

Preparare
1. Cu 12 ore înainte de preparare, pui năutul la în apă, pentru ca bobul să se înmoaie. A doua zi, fierbi năutul timp de 2 ore, schimbând apa la intervale de 30 de minute.
2. Scurgi boabele fierte şi le pui la răcit într-un bol. Cureţi ceapa şi ardeiul gras. Tai ceapa în rondele, iar ardeiul în cubuleţe sau fâşii. Toci mărunt pătrunjelul. Amesteci legumele şi verdeaţa, acoperi bolul cu folie şi le păstrezi în frigider.
3. Pentru dressing, pisezi usturoiul cu sare şi îl amesteci cu uleiul, oțetul, zeama de lămâie, chimenul măcinat şi ghimberul curăţat şi ras fin. Stropeşti salata cu dressingul, amesteci bine, după care dai vasul la rece 1 oră.

Sfatul meu
Dacă preferi salata mai picantă, adaugă 1 ardei iute și un fir de praz tăiate mărunt.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

6 porţii
15 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *