Salată de orez cu ficăței

Salata de orez cu ficatei_MG_0995_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1 cană orez
  • 500 g ficăței de pasăre
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapă
  • 100 g șuncă presată
  • 2-3 roșii mici
  • sare
  • piper
  • 1/2 salată verde pentru decor

Preparare
1. Într-o cratiță pui la fiert 3 căni cu apă ușor sărată. Cureți ceapa și o speli. Alegi orezul, îl speli în mai multe ape și îl pui la fiert împreună cu ceapa întreagă și 2 linguri de ulei. Când scade orezul, scoți ceapa și amesteci ca să nu se prindă de cratiță.
2. Cât fierbe orezul, speli ficățeii, le îndepărtezi eventualele pielițe și îi înăbuși cu uleiul rămas și puțină apă, timp de 7-8 minute.
3. Cureți ardeiul iute de semințe. Speli roșiile. Tai șunca presată în fâșii, roșiile în jumătate, iar ardeiul iute rondele. Amesteci ficățeii, șunca și legumele cu orezul răcit, sare și piper după gust, apoi așezi totul pe frunze de salată verde.

Maria Călin, Oltenița, jud. Călărași

4 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *