Salată de paste cu ciuperci

Ingrediente
  • 300 g paste
  • 200 g ciuperci
  • 3 roșii
  • 150 g cașcaval
  • 3 linguri oțet de mere
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 legătură pătrunjel 
  • piper 
  • sare 
Preparare
1. Cureți, speli bine și fierbi ciupercile timp de 10 minute, în apă ușor sărată. Le scurgi, le tai după preferință și le stropești cu puțin oțet. 
2. În timp ce fierb ciupercile, pui la fiert și pastele, într-un alt vas. După ce a expirat timpul de fierbere indicat pe ambalaj, scurgi pastele și le treci prin jet de apă rece. 
3. Tai cașcavalul în cubulețe. Toci fin verdeața. Prepari un dressing din muștar, ulei, oțet, sare și piper.
4. Așezi în salatieră pastele scurse și răcite, roșiile tăiate în felii, cașcavalul și ciupercile. Torni dressingul și amesteci ușor.
Sfatul meu
Este o salată rapidă, sățioasă, pe care o poți lua la pachet, pentru pauza de prânz, la servici. Dacă o vrei mai consistentă, poți adăuga în salată și 10-15 măsline fără sâmburi, tăiate felioare.
 
Maria Tobă, Devesel, jud. Mehedinți
 
4 porții
30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *