Salată de pepene galben cu pui

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

2 porții ; 440 kcalL; 30 min

Ingrediente
300 g pepene galben
150 g file de pui
150 g iaurt degresat
1 portocală
50 ml ulei
1 salată verde creață
1 ceapă albă
1 linguriță zeamă de lămâie
sare, piper alb măcinat

Preparare
1. Cureți pepenele de coajă și semințe, apoi îl tai în cubulețe și îl păstrezi în frigider până pregătești ingredientele rămase. Cureți ceapa, o speli și o tai mărunt. Dacă folosești ceapă verde, salata va fi mai aspectuoasă. Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o rupi în fâșii înguste.
2. Tai carnea în felii pe care le bați cu ajutorul ciocanului pentru șnițele și le frigi pe grătarul încins, pe ambele părți. Tai carnea de pasăre în fâșii subțiri, o stropești cu zeama de lămâie și uleiul și acoperi vasul.
3. Prepari un dressing din iaurt, zeama de portocală și lămâie, sare și piper după gust.
4. Amesteci într-un bol pepenele cu ceapa, salata și carnea și le stropești cu dressingul dulce-acrișor. Consumi salata imediat.
Ioana Preda, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *