Salată de pepene galben și verde

Ingrediente

  • 750 g pepene galben
  • 750 g pepene verde
  • 300 g struguri de masă
  • 300 g prune
  • 200 g zahăr
  • 100 ml rom sau coniac
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 10 g scorțișoară pisată

Preparare
1. Alegi fructe bine coapte. Cureți de coajă și semințe pepenii și îi tai în cuburi. Speli strugurii, alegi boabele de pe ciorchine și le lași să se scurgă. Speli prunele, le opărești timp de 2 minute și le cureți de coajă, 2. apoi le scoți sâmburii și le tai în sferturi.
Amesteci toate fructele în salatieră cu zahărul, scorțișoara și romul. Decorezi salata cu frișca bătută.

Rodica Gabără, Suceava

12 porții
20 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *