Salată de pește, cu măsline și porumb fiert

Salata de peste cu masline si porumb fiert_MG_6965

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 2 grepfruturi
  • 200 g pește afumat
  • 200 g porumb fiert (din conservă)
  • 100 g maioneză
  • 1 lingură hrean ras
  • 50 g măsline verzi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
 
Preparare
1. Speli grepfruturile, le tai în jumătateși, cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi cu grijă miezul. Păstrezi cojile pentru umplut, iar miezul îl cureți de membrana subțire care îl acoperă și îl tai în cuburi. 
2. Cureți de oase peștele afumat și îl desfaci în fâșii. Într-un castron, amesteci bucățile de grepfrut cu peștele afumat, hreanul ras, porumbul scurs, măslinele tăiate rondele, pătrunjelul tocat mărunt și maioneza.
Adaugi sare și piper după gust și omogenizezi.
3. Cu această compoziție umpli cojile de grepfrut și le ornezi cu pătrunjel verde. Le servești după ce le-ai păstrat în frigider timp de 40 de minute.
 
Elisabeta Gligor, Timișoara, jud. Timiș
 
4 porții

25 min

 

Sfat ul nostru!
Dacă nu preferi preparatele cu gust iute, înlocuiește hreanul cu muștar dulce, iar piperul cu nucșoară.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *