Salată de praz cu maioneză

Ingrediente

  • 4 fire de praz
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • 2 lingurițe muștar
  • 2 castraveți murați
  • sare

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, iar când s-au răcit, le cureți, le tai în felii și le scoți gălbenușurile. Cureți prazul, îl speli și îl tai în rondele subțiri. Îl opărești cu apă clocotită ușor sărată, apoi îl scurgi și îl pui în salatieră.
2. Prepari maioneza din gălbenușuri, muștar, ulei și sare, iar la sfârșit adaugi oțetul. Amesteci prazul cu albușurile fierte tăiate mărunt, castraveții tăiați rondele, maioneză și sare după gust.

Marioara Popescu, București

Sfaturile noastre: Firele subțiri de praz sunt mai fragede și mai aromate. Nu alege fire groase și cu rădăcina bombată, căci pot fi prea mature. Prazul este bogat în vitaminele A, C și E, recunoscute ca fiind un complex antioxidant.
Adăugând fâșii de gogoșar sau ardei gras roșu, salata va avea un plus de vitamine și un aspect mai  apetisant.

4 porții
25 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *