Salată de primăvară cu ananas

Ingrediente 
  • ½ ananas proaspăt
  • 4 ouă 
  • 10 ridichi de lună
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguri muștar
  • 2 castraveți murați
  • 1 ceapă roșie
  • 6 linguri iaurt
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri maioneză
  • 1 salată verde 
  • piper 
  • sare
  • 1 roșie și câteva frunze de pătrunjel pentru decor 
 
Preparare
1. Fierbi ouăle tari, le cureți și zdrobești două dintre ele. Faci un sos gros din muștar, iaurt, smântână, piper, sare și ouăle zdrobite.
2. Speli salata frunză cu frunză, o lași să se scurgă și o tai în fâșii subțiri. Speli și cureți ceapa și ridichile. Tai ceapa verde în rondele, pe cea roșie solzișori, iar ridichile rondele subțiri. Tai mărunt castraveții și îi scurgi bine de zeamă. Cureți de coajă ananasul și îl tai în cubulețe. 
3. Pui toate ingredientele într-un castron pe care îl acoperi cu un capac și amesteci salata prin răsturnare.  Decorezi cu ouăle fierte rămase, tăiate cât mai estetic, cu verdeață și cu roșia tăiată în formă de trandafir. 
 
Gherghina Sîrbu, Brăila
 
4 porții
25 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *