Salată de pui cu grepfrut

Ingrediente

  • 800 g piept de pui file
  • 4 grepfruturi roz
  • 6 morcovi
  • 4 dovlecei mici
  • 600 g iaurt
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • curry
  • chimen
  • coriandru măcinat
  • cimbru uscat mărunțit
  • sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui, apoi îl tai în felii, pe care le presari cu cimbru și le frigi uniform pe grătar. După ce s-au răcit, tai carnea în cubulețe.
2. Decojești grepfruturile și cureți fiecare felie de pielița albă, amară, după care le tai în bucăți mici. Cureți, speli și dai pe răzătoarea mare morcovii și dovleceii. Le stropești cu zeama de lămâie, ca să nu oxideze.
3. Amesteci iaurtul cu praful de curry, coriandru, chimen, cimbru și sare, toate după gust, precum și cu bucățile de grepfrut, morcovii și dovleceii.
4. Așezi legumele și fructele pe un platou, iar pieptul de pui deasupra.

Sfatul meu: Poți servi această salată în combinație cu o alta, de cartofi fierți, roșii și castraveți.

Adriana Liliana Hvir, Iași

10 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *