Salată de pui

Salata de pui_MG_9269_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
510 kcal
30 g proteine
20 g lipide
40 g glucide

Ingrediente

  • 1 piept de pui de aproximativ 400 g
  • 200 g caș dulce
  • 200 g pâine albă, mai veche de o zi
  • ½ salată verde
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc uscat mărunțit sau 1 fir de busuioc proaspăt
  • sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl cureți de piele și de oase. Îl fierbi bine în apă cu un praf de sare, îl scurgi și îl tai în bucăți mici.
2. Între timp, tai pâinea în felii, apoi în cubulețe pe care le așezi în tavă și le pui la prăjit la foc mic, având grijă să le întorci, din când în când și să nu le lași să se ardă.
3. Speli salata frunză cu frunză și le lași să se scurgă. Păstrezi câteva frunze pentru a decora salatiera, iar restul le tai în fâșii.
4. Pui toate ingredientele într-un castron, le presari cu busuioc, le amesteci și le stropești cu uleiul de măsline. Presari deasupra caș proaspăt, dat pe răzătoarea mare.
Rețetă permisă în boli de stomac.

Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj

4 porții
45 min

Află cum poți prepara o altă rețetă de salată cu pui. Click aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *