Salată de rădăcinoase cu ardei iute

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
½ kg ardei iute
½ kg ceapă
1 kg morcov
2 legături frunze de țelină
½ l oțet
½ l apă
1 lingură sare grunjoasă
2 linguri zahăr
1 linguriță piper boabe
1 foaie de dafin
1 linguriță sămânță de mărar

Cum procedezi:
1. Speli ardeii, îi cureți de cotoare și semințe și îi tai fâșii. Cureți ceapa și o tai solzișori. Cureți, speli și dai morcovul pe răzătoarea mare. Speli și tai mărunt frunzele de țelină. Amesteci toate legumele într-un castron mare.
2. Dai în clocot, timp de 5 minute, oțetul cu apa, sarea, zahărul, piperul, foaia de dafin și semințele de mărar. Lași lichidul la răcit și îl torni peste salată cât este călduț.
3. Pui salata de rădăcinoase în borcane, pe care le legi cu celofan dublu. Iarna, o consumi alături de fripturi sau cartofi natur.

Sfatul meu: Această salată nu este indicată persoanelor cu afecțiuni gastrice și duodenale.

Narcisa Vlad, Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *