Salată de sfeclă roșie cu hrean

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
3 kg sfeclă roșie
4 rădăcini groase de hrean
1 l apă
500 ml oțet
500 g zahăr
50 g sare
1 linguriță boabe de piper
4 foi de dafin
2 linguri semințe de chimen

Cum procedezi:
1. Speli sfecla și o pui la fiert întreagă, fără să o cureți de coajă. Probezi dacă este fiartă, o scurgi și o lași la răcit, apoi o cureți de coajă și o dai pe răzătoarea mare.
2. Prepari pe foc o soluție din apă, oțet, zahăr, sare, foile de dafin și boabele de piper. Cureți hreanul și îl razi fin.
3. Într-un castron, amesteci hreanul cu sfecla, chimenul și soluția răcită.
Pui salata în borcane de 800 ml, presând-o cu dosul lingurii, ca să elimini aerul, apoi le închizi ermetic și le depozitezi la răcoare.

Mihaela Neamțu, Satu Mare



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *