Salată de țelină și creveți

Salata de telina si creveti_MG_8609

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

1 țelină mare (400 g)
200 g cartofi
200 g creveți decorticați 
200 g iaurt
2 roșii
1 lămâie
3 căței usturoi
1 cutie de porumb „baby corn“ (știuleți mici întregi) 
2 castraveciori murați
piper
sare
1 legătură pătrunjel
 
Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi fără să-i cureți de coajă. După ce îi scurgi, îi lași să se mai răcească, apoi îi decojești și îi tai în cubulețe. 
2. Opărești creveții în apă cu sare, timp de 2-3 minute. Tai știuleții de porumb în bucăți și castraveciorii în cubulețe. Cureți țelina, o dai pe răzătoarea mare și o stropești cu zeamă de la o jumătate de lămâie, pentru ca, prin oxidare, să nu-și schimbe culoarea. Cureți usturoiul și îl zdrobești. 
3. Faci un dressing din iaurt, usturoi, zeama de lămâie rămase, sare și piper după gust. Amesteci toate ingredientele într-un castron, le stropești cu dressing-ul de iaurt și presari pătrunjel verde tocat mărunt.
 
Melexina Petrea, Suceava
6 porții

40 min

1 porție conține:
195,0 kcal
12,0 g proteine
5,0 g lipide
25,0 g glucide


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *