Salata de toamnă a bunicii

Salata de toamna a bunicii_MG_9450

Ingrediente
1 kg roșii
300 g boabe de fasole nouă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel mic
câte 1 ceapă albă și roșie
2 linguri ulei
cimbru
sare
piper

Preparare
1. Cureți morcovul, ceapa albă și albitura, le speli și le pui la fiert împreună cu boabele de fasole nouă. După ce s-au înmuiat, strecori boabele de fasole.
2. Cureți dovlecelul, îl tai pe lungime și îl opărești pentru 3-4 minute, apoi îl scurgi și îl tai rondele. Cureți ceapa roșie și o tai solzișori.
3. Amesteci într-un bol boabele de fasole, rondelele de dovlecel și ceapa roșie. Presari cimbru, sare și piper după gust și amesteci ușor, cu ajutorul a două furculițe. Stropești salata cu ulei și decorezi cu rondele sau felii de roșii.

Sfatul meu
Ca să obții o salată mai picantă, călește o ceapă tocată mărunt, în puțin ulei, împreună cu 2-3 căței de usturoi și toarnă acest amestec peste salată, în loc de ulei.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud, Argeș

6 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *