Salată de toamnă cu măsline

Ingrediente

  • 1 varză dulce mică
  • 3 castraveți
  • 1 salată verde
  • 2 roșii
  • 50 g măsline negre
  • 3 ardei diferit colorați
  • 1 ceapă roșie
  • 1 legătură mărar
  • 1 morcov
  • 1 măr
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 lingură oțet
  • 1 vârf de cuțit piper măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare

Preparare
1. Speli varza și salata sub jet de apă rece, le cureți de cotoare și nervuri și le tai fideluță. Speli roșiile și castraveții. Cureți roșiile de cotoare și le tai în felii. Tai rondele castraveții curățați de coajă. Cureți și speli morcovul și ardeii. Tai ardeii în fâșii, ceapa curățată solzișori, iar usturoiul mărunt. Razi mare morcovul și mărul decojit.
Tai în felii măslinele curățate, în prealabil, de sâmburi.
2. Amesteci cu grijă, într-un castron mare, toate cruditățile cu  măslinele, uleiul, oțetul, piperul, boiaua și sare după gust, iar deasupra presari mărar tocat fin.

Sfatul meu: Servește salata ca atare în zilele de post sau ca garnitură la felul principal în celelalte zile.

Ilca Lazăr, Brașov

7 porții
20 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *