Salată de ton, legume și ciuperci

Salata_cu ton_MG_8867

Ingrediente
250 g ton din conservă
250 g ciuperci (proaspete sau din conservă)
1 lingură ulei
3-4 cartofi
3 morcovi
4-5 castraveciori acri
150 g maioneză
piper
sare

Preparare
1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă, în apă ușor sărată, timp de 20 de minute, împreună cu morcovii, în prealabil curățați și spălați. Cureți, speli și călești ciupercile în ulei, apoi le scoți pe un șervețel absorbant.
2. Tai castraveciorii, morcovii și cartofii decojiți în cubulețe, iar ciupercile în felii. Scurgi bine peștele din conservă.
3. Într-un bol, amesteci peștele cu legumele, maioneza, sare și piper după gust.

Sfatul meu: Poți aduce salata la masă fără să o amesteci cu maioneză, lăsând fiecare invitat să decidă ce cantitate este necesară pentru porție.
În locul clasicei maioneze, eu prefer maioneza de soia sau un sos cu iaurt, care sunt mai ușor digerabile. Pentru sosul cu iaurt, amestec 1 gălbenuș crud cu 1 linguriță muștar și ½ linguriță sare, apoi încorporez treptat 200 g iaurt slab și zeamă de lămâie după gust.

Nadia Stroia, București

8 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *