Salată de vară

Salata de vara_MG_7196Ingrediente

  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 roşie
  • 1 morcov
  • 3 ardei grași (roşu, galben, verde)
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei (de preferință de măsline)
  • 1/2 legătură verdeață
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

Preparare
1.  Cureți ceapa, morcovul și ardeii și le speli. Razi fin morcovul, tai ceapa rondele, iar ardeii în fâșii. Speli roșia și o tai în felii. Speli și toci mărunt verdeața.
2. Într-un bol amesteci legumele, condimentezi cu boia de ardei și piper, sărezi după gust și amesteci ușor.
3. Stropești salata cu uleiul şi zeama de lămâie, presari verdeața și o servești după ce ai ținut-o la rece timp de 10 minute.

Georgeta Teodorescu, Bucureşti

Sfatul nostru
Pentru această salată, dar și pentru o salată verde cu castraveți proaspeți, îți recomandăm un sos cu bulion:
Ingrediente
1 cană bulion sau suc proaspăt de roșii
2 linguri ulei
2 căței de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură miere
½ linguriță busuioc
sare
Preparare
Cureți și zdrobești usturoiul și îl amesteci cu bulionul, zeama de lămâie, mierea, uleiul și busuiocul. Sărezi sosul după gust și omogenizezi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *