Salată de varză China, cu chifteluțe de curcan

Ingrediente
Pentru chifteluțe

  • 300 g carne de curcan
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 felie pâine
  • 100 ml lapte
  • nucșoară, cimbru, busuioc, piper
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • sare

Pentru salată

  • 1 varză China
  • 2 ardei grași diferit colorați
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 1 plic condimente pentru salată
  • 1 lingură ulei de măsline

Preparare
1. înmoi pâinea în lapte. Speli carnea de curcan, o cureți de pielițe, o tai în cuburi și o toci. Tai mărunt ceapa și mărarul.
2. Amesteci carnea cu pâinea bine stoarsă, verdeața, oul bătut cu făina, condimente și sare după gust. Omogenizezi compoziția și formezi sfere cât o nucă, pe care le prăjești uniform, în uleiul încins. Le scoți pe hârtie absorbantă.
3. Speli varza și îi îndepărtezi cotoarele. Cureți și speli ceapa și ardeii. Tai varza fideluță, ceapa inele, iar ardeii în fâșii. Așezi în salatieră varza, iar deasupra chiftelele și ceapa. Stropești salata cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie și condimente. O decorezi pe margini, cu fâșiile de ardei.

Doina Dumitriu, București
5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *