Salată de varză cu brânză și maioneză

Salata de varza cu maioneza_MG_7765

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1/2 varză albă mică (250 g)
  • 4-5 linguri maioneză
  • 100 g brânză de vaci
  • 1 lingură oțet
  • 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă verde
  • 1/4 linguriță semințe de chimen
  • 1/2 salată verde
  • sare

Preparare
1. Cureți ceapa și o toci mărunt. Pasezi brânza dulce și o amesteci cu maioneza, oțetul, ceapa și semințele de chimen, apoi le dai la frigider.
2. Speli salata frunză cu frunză și îi tai cotoarele. Toci varza fideluță sau o dai pe răzătoarea mare și, dacă dorești, o freci cu puțină sare. O amesteci cu sosul rece.
3. O servești la masă într-o salatieră decorată cu frunzele de salată verde, imediat ce ai amestecat-o cu sosul, ca aperitiv sau garnitură la felul principal.

Gabriela Constantinov, București

4 porții
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *