Salată de varză cu hrean

Salata de varza cu hrean_MG_4117_Ingrediente

  • 5 kg varză albă
  • ½ kg ardei gras
  • 2 kg gogoșari
  • ½ kg rădăcini de hrean
  • ½ kg morcov
  • 1 l oțet
  • 750 g zahăr
  • 2 pumni de sare grunjoasă

Preparare
1. Cureţi varza de foile exterioare veştede, o speli şi o tai mărunt. Cureţi legumele rămase şi le dai prin maşina de tocat. Pentru o prelucrare mai rapidă a legumelor, le poţi da prin robotul de bucătărie.
2. Într-un vas mare, amesteci toate legumele cu zahărul, sarea și oțetul și le lași până a doua zi.
3. Pregăteşti borcane de 800 ml: le speli și le sterilizezi în cuptor. Le umpli cu salată, presând după fiecare strat, ca să elimini golurile de aer. Închizi etanş borcanele şi le depozitezi la rece. Iarna, ca să nu ţi se pară prea sărată, adaugi în salată rădăcinoase crude, date pe răzătoare.

Maria Brezai, Sibiu

14 borcane
12 h

Sfatul nostru
Sarea neiodată, hreanul, usturoiul, foile de dafin şi busuiocul sunt cele mai bune antibacteriene naturale, care ajută la păstrarea conservelor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *