Salată de varză cu semințe

Ingrediente

  • 200 g varză dulce albă sau roșie
  • 300 g piept de pui
  • 1 grepfrut roșu
  • 50 g semințe de dovleac decojite
  • 50 g semințe de floarea-soarelui decojite
  • 1 linguriță semințe de in
  • 1 linguriță semințe de susan
  • 1 morcov
  • ¼ linguriță nucșoară
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 linguri maioneză
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli pieptul de pui şi îl pui la fiert, în apă uşor sărată. Cureţi legumele şi grepfrutul. Tai varza fideluță şi o freci cu puţină sare. Dai morcovul pe răzătoarea mare şi îl stropeşti cu zeama de lămâie. După ce pieptul de pui a fiert, îl tai în cubuleţe. Desfaci grepfrutul în felii pe care le cureți de pieliță și le tai în patru bucăți.
2. Pui într-un bol carnea, legumele şi fructul. Presari susan, sare, piper şi nucşoară după gust, adaugi maioneza şi amesteci uşor. Deasupra presari seminţele de floarea-soarelui, in şi dovleac.

Sfatul meu
În locul maionezei, poți folosi un sos vinegretă, preparat cu ulei de măsline extravirgin şi oțet balsamic, iar grepfrutul îl poți înlocui cu o portocală.

Narcisa Vlad, Buzău

4 porţii
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *