Salată de varză murată

Foto: Mihai Nicolae
Foto: Mihai Nicolae

Ingrediente
1 kg varză murată
60 ml ulei, de preferat din germeni de porumb
150 g ceapă
100 g morcovi
piper
boia de ardei

Preparare
1. Speli varza și o desfaci în foi cărora le îndepărtezi nervurile mai groase. Suprapui câte 2-3 frunze și le tai în fideluță. Procedezi la fel cu mijlocul căpățânii de varză, după care pui varza într-o strecurătoare, să se scurgă.
2. Cureți și speli morcovii și ceapa. Dai morcovii pe răzătoarea mare. Toci mărunt ceapa.
3. Într-un bol, amesteci varza cu morcovii, ceapa, piper și boia după gust. Stropești salata cu uleiul și o oferi spre consum ca garnitură pentru friptură.
În zilele de post, o poți consuma cu crutoane alături, la o cină ușoară. Va contribui la detoxificare și la un bun transit intestinal.

Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

6 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *