Salată de varză roșie

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 kg varză roșie
1 l oțet de 9
2 l apă
100 g sare grunjoasă
2 legături rădăcini de hrean
2 linguri boabe de muștar

Cum procedezi:
1. Alegi varză roșie bine îndesată, pe care o cureți de foile exterioare, o speli, o tai în jumătate, îi îndepărtezi cotoarele și o toci fideluță.
Într-un vas, dai în câteva clocote apa cu oțetul și sarea.
2. Pui varza în borcane curate, în straturi, cu felii subțiri de hrean și boabe de muștar printre ele. Așezi borcanele pe cuțite și torni lichidul fierbinte, apoi legi borcanele cu celofan dublu. Le depozitezi în cămară când s-au răcit.

Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *