Salată de verzișoare de Bruxelles

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
235 kcal
10 g proteine
5 g lipide
40 g glucide

Ingrediente
15 verzișoare de Bruxelles
1 lingură unt
1 ardei gras roșu
3-4 ciuperci champignon
2-3 cartofi
1 legătură pătrunjel verde
sare

Pentru dressing
1 măr acrișor
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță miere
100 ml chefir sau smântână

Preparare
1. Cureți verzișoarele de frunzele exterioare veștede. Cureți ciupercile și legumele rămase. Tai cartofii în cubulețe, ciupercile în felioare fine și ardeiul în fâșii subțiri.
2. Pui la fiert cartofii pentru 10 minute. Opărești verzișoarele timp de 3 minute. Toci fin pătrunjelul. Înăbuși ciupercile în untul topit, până se înmoaie.
3. Decojești mărul și îl dai pe răzătoarea de sticlă. Îl amesteci cu zeama de lămâie, mierea și chefirul.
4. Pui într-un bol legumele și ciupercile, le presari cu sare după gust și cu pătrunjelul fin tocat. După ce le-ai amestecat, le stropești cu dressingul alb. Oferi salata spre consum după ce ai păstrat-o în frigider timp de 10 minute.

Fănica Doina Țană, Brăila

3 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *