Salată Dijon

Ingrediente
  • 200 g broccoli
  • 1 salată verde
  • 10 g boia de ardei dulce
  • 50 g semințe de migdale
  • 50 g ceapă 
  • 50 g măsline, de preferință verzi
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 200 g iaurt
  • piper 
  • sare 
 
Preparare
1. Desfaci broccoli în buchețele, pe care le opărești în apă ușor sărată, apoi le scurgi. Speli salata verde foaie cu foaie. Rumenești puțin semințele de migdale într-o tigaie teflonată. Cureți și speli ceapa, apoi o tai în rondele subțiri. 
2. Din iaurt, boia de ardei, muștarul Dijon, sare și piper după gust prepari un dressing omogen.  
3. Aranjezi într-un castron salata verde, buchețelele de broccoli și măslinele. Imediat înainte de servire, torni dressingul și amesteci ușor cu celelalte ingrediente. Decorezi salata cu ceapă și migdale. O servești cu pâine prăjită.
 
Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj 
 
3 porții
15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *