Salată din piept de pui cu orez

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
430 kcal
25 g proteine
15 g lipide
50 g glucide

Ingrediente
400 g file din piept de pui
câteva boabe de piper alb și ienibahar
150 g orez sălbatic sau brun
1 ceapă verde
1 ardei gras roșu
100 g stafide
3 linguri ulei de susan
1 lingură zeamă de portocală sau de lămâie
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper
nucșoară
turmeric

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl fierbi în apă ușor sărată, împreună cu boabele de piper și de ienibahar. Scurgi carnea și o tai în cubulețe pe care le presari cu sare și nucșoară după gust.
2. Fierbi orezul în supă diluată cu apă, până la 400 ml și ușor condimentată cu turmeric. Când orezul a absorbit toată apa, stingi focul și îl lași să se răcească lent, acoperit cu un capac.
3. Cureți și speli ceapa și ardeiul. Tai ceapa în solzișori fini, ardeiul în fâșii subțiri și pătrunjelul mărunt.
4. Amesteci într-un bol orezul afânat cu furculița, cubulețele de carne, ceapa, ardeiul, verdeața, stafidele, uleiul și zeama de portocală. Sărezi salata după gust și o asezonezi cu un praf de nucșoară.

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *