Salată iute de ciuperci cu gogoșari

Salata de ciuperci si gogosari_MG_4665_Ingrediente
  • 5 kg ciuperci
  • 2 kg ceapă
  • 2 kg roșii
  • 2 kg gogoșari
  • 1 kg ardei gras roșu
  • 1 l ulei
  • 1 linguriță boabe de piper 
  • 1 ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
 
Preparare
1. Cureți ciupercile, le speli și le lași să se scurgă, apoi le tai cubulețe. Cureţi şi speli ardeii, ceapa și gogoșarii. Le dai prin mașina de tocat, apoi le înăbuşi în ulei, amestecând. 
2. Când s-au înmuiat pe jumătate, adaugi ciupercile și lași să fiarbă la foc mediu. Amesteci des compoziția, ca să nu se prindă ingredientele de vas. Tai ardeiul iute în rondele și-l adaugi în compoziție împreună cu boabele de piper, foile de dafin și puţină sare. Când uleiul se ridică la suprafaţă, presari sare după gust şi mărarul pe care, în prealabil, l-ai spălat şi l-ai tocat mărunt. Omogenizezi şi laşi să mai dea în câteva clocote. 
3. Iei vasul de pe foc și pui salata fierbinte în borcane de 400 ml, curate și uscate, pe care le sterilizezi la bain-marie timp de 30 de minute în prima zi și 20 de minute în a doua zi. În acest interval, borcanele rămân în vasul pentru sterilizare. 
Consumi salata fie încălzită, fie la temperatura camerei. 
 
Oana Otilia Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
 
14 borcane
2 zile
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *