Salată mexicană

Ingrediente

  • câte 300 g fasole uscată albă, maro, neagră și roșie
  • 500 g porumb
  • 1 lingură oregano
  • 1 linguriță mentă
  • 1 lingură piper
  • 1 linguriță boia
  • 60 ml oțet de vin
  • 20 ml Tabasco (sos de piper roșu)
  • 400 ml ulei de măsline
  • 2 salate verzi crețe
  • 300 g gogoșari
  • 300 g ceapă roșie
  • sare

Preparare
1. Alegi fasolea, o speli și o pui la fiert în vase diferite deoarece boabele de culoare închisă le pot colora pe cele albe. Ai grijă să schimbi de 2-3 ori apa în care fierbi, după reprize de 20 de minute de fiert. În ultima apă, adaugi și câte o linguriță de sare.
2. Separat fierbi boabele de porumb, în cazul în care nu folosești boabe conservate. Scurgi fasolea și porumbul și le lași la răcit.
3. Cureți ceapa și o toci mărunt. Amesteci fiecare sortiment de fasole cu câte 100 ml ulei și ¼ din cantitatea de ceapă. Desfaci salata în foi pe care le speli și le lași să se scurgă.
4. Așezi fasolea pe un platou cu frunze de salată, în grămăjoare, alternând cu porumbul și cu fâșii de gogoșari. Amesteci oțetul cu sosul Tabasco, menta, oregano, piperul și boiaua. Stropești ingredientele cu acest amestec.

Ana-Maria Farcaș, Alba Iulia, jud. Alba

12 porții
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *