Salată orientală cu crenvurști

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
5-6 cartofi de dimensiune mijlocie
2-3 morcovi
3 ouă
200 g boabe de mazăre sau fasole păstăi din conservă
1 conservă (200 g) boabe de porumb
1 gogoșar murat
2 castraveți murați
20-25 măsline negre
3 crenvurști
1 ceapă mare
3 linguri ulei
1 lingură oțet
sare
piper
2 linguri muștar clasic
½ legătură pătrunjel pentru decor

Preparare
1. Speli cartofii și îi pui la fiert fără să-i cureți de coajă. Decojești morcovii și îi speli. În vase diferite, fierbi morcovii și, respectiv, ouăle tari, în apă ușor sărată. Scurgi mazărea din conservă și o speli. Pui la fiert crenvurștii, la foc mic, ca să nu se crape.
2. După ce legumele au fiert, le scurgi și le lași să se mai răcească. Cureți de coajă ouăle și cartofii și le tai în rondele subțiri. Îndepărtezi crenvurștilor membrana necomestibilă. Cureți gogoșarul de cotor și semințe. Decojești ceapa. Tai gogoșarul în fâșii înguste, ceapa solzișori, castraveții și crenvurștii în rondele subțiri. 3. Mixezi uleiul cu oțetul și muștarul. Așezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin ouăle și le presari cu sare și piper după gust. Acoperi cu un capac sau cu o farfurie și amesteci salata prin răsturnări repetate, după care o stropești cu dressingul.
Decorezi cu frunzulițe de pătrunjel și cu rondele de ouă.

Elena Stamate, Galați

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *