Salată sârbească

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 kg castraveți
1 kg ardei gras
½ kg ceapă
1 ardei iute sau după gust
2,5 l apă
800 ml oțet
1 lingură piper boabe
2-3 foi de dafin
zahăr după gust
5 tablete aspirină

Cum procedezi:
1. Speli legumele și le lași la scurs. Cureți ardeii și ceapa. Tai castraveții rondele, ardeii în fâșii și ceapa solzișori. Într-un castron, pui castraveții și ardeii, îi sărezi și îi amesteci bine. După ce și-au lăsat zeamă, adaugi ceapa și aspirina pisată și omogenizezi.
2. Fierbi apa cu oțetul, boabele de piper, foile de dafin și zahăr după gust.
Repartizezi legumele în borcane sterilizate și torni lichidul rece, lăsând un spațiu de 1-1,5 cm până la gura borcanului.
3. Închizi ermetic borcanele și le sterilizezi 30 de minute. Le lași în cratiță până se răcesc complet, apoi le etichetezi și le duci în cămară.

Sfatul meu: Din cantitățile indicate în rețetă vei obține 8 borcane de 400 ml cu salată.

Monica Iosip, Galați



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *