Salată verde cu mere și sos de brânză

Salata crocanta cu branza_MG_5701

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1 salată verde mare
  • 2 mere verzi
  • 1 legătură ridichi
  • 1 tulpină de țelină
  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g telemea moale sau cremă de brânză
  • 2 lingurițe ketchup
  • 2 lingurițe oțet
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli salata frunză cu frunză, o lași la scurs, iar frunzele mai mari le rupi în două. Cureți și speli ridichile și le tai în jumătate. Speli tulpina de țelină și o tai în bucăți de 1-2 cm. Cureți merele de coajă și semințe, le tai întâi în patru, apoi în felii subțiri. 2. Într-un castron amesteci brânza rasă cu oțetul și ketchupul, apoi sărezi puțin sosul obținut, adaugi piper după gust și omogenizezi.
3. Amesteci într-un bol salata verde, merele, ridichile și țelina, iar deasupra presari ceapa verde tăiată rondele. În momentul servirii, stropești salata cu sosul de brânză.

Anuța Vlad, Buzău

4 porții
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *