Șalău cu ardei și ciuperci

Ingrediente
1 kg file de șalău
2 foi de dafin
250 g ciuperci
2 linguri făină
2 linguri ulei
250 ml lapte
50 g unt
½ linguriță piper
1 ardei gras roșu
200 g cașcaval
1 legătură mărar
sare 
câte 1 lingură unt și pesmet pentru tavă
1 lămâie
 
 
Preparare
1. Fierbi peștele timp de 20 de minute, la foc mic, în apă cu sare și foile de dafin. Scurgi peștele, iar după ce s-a răcit, îl tai mărunt.
2. Cureți ciupercile, le speli și le tai cubulețe. Le călești puțin în uleiul încins. 
3. Cureți, speli și tai ardeiul în cubulețe. Dai cașcavalul pe răzătoarea mare. Toci fin mărarul. 
4. Topești untul într-o cratiță, adaugi făina și amesteci energic, apoi torni treptat laptele. Fierbi sosul alb până când se îngroașă, amestecând continuu. La sfârșit, îl sărezi și condimentezi după gust.
5. Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet o formă termorezistentă. Păstrezi 3 linguri cașcaval ras pentru decor. Așezi în straturi peștele, ardeii, ciupercile, cașcavalul și verdeața, până când termini ingredientele. Torni uniform sosul alb și presari cașcavalul pentru decor.
6. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 30 de minute. 
Servești preparatul ca aperitiv cald, cu felii de lămâie. 
 
Tatiana Lăzărescu, București
 
8 porții
1 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *