Șalău cu unt condimentat

Ingrediente
  • 1 kg șalău proaspăt
  • sare
  • piper
  • 1 felie de șuncă pentru uns grătarul
  • 150 g unt
  • 3 linguri condimente verzi (tarhon, mărar, busuioc, pătrunjel)
  • 1 lingură zeamă de lămâie
 
Preparare
1. Amesteci bine untul cu verdeața spălată, scursă și fin tocată. Împachetezi untul condimentat în folie de plastic, sub forma unor batoane de 4-5 cm grosime, pe care le păstrezi în congelator circa 30 de minute. 
2. Între timp, cureți peștele, îl speli bine, îl presari cu sare și îl așezi pe grătarul încins, uns în prealabil cu șunca. Ai grijă să îl întorci la timp de pe o parte pe alta, pentru a nu se usca. 
3. Așezi peștele fript pe un platou și, cât e fierbinte, tai rondele de unt groase de 1 cm, pe care le pui deasupra peștelui. În acest fel, aroma peștelui fript se combină perfect cu cea de verdețuri. 
 
Sfatul meu
Dacă îți rămâne unt condimentat, îl poți asocia unui alt preparat, cele mai potrivite fiind cartofii fierți, friptura de vită, ficatul fript sau pâinea prăjită pentru tartinele de la micul dejun. 
 
Ionela G. Radu, Dor Mărunt, jud. Călărași
 
3 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *